Οικολογικές Βόλτες  με Ηλεκτρικά Σκούτερ

Οικολογικές Βόλτες
με Ηλεκτρικά Σκούτερ

Δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης μηχανής

Περιγραφή

Βρίσκεστε στα Χανιά για λίγο χρόνο και θέλετε να δείτε τα πάντα; Σε μόλις 4 ώρες, θα σας καθοδηγήσουμε μέσα από όλα τα ιστορικά αξιοθέατα των Χανίων! Περάστε από έναν συναρπαστικό τόπο σε έναν άλλο με το ηλεκτρικό σας σκούτερ, βιώνοντας τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία που έχει να προσφέρει αυτή η όμορφη πόλη σε μια ξεναγούμενη περιήγηση πρώτης ποιότητας. 

Πορεία

1. Παλιά Πόλη και Ενετικό Λιμάνι

Η ιστορία των Χανίων είναι τόσο έντονη όσο το πολύχρωμο ενετικό λιμάνι της. Ιδρυθείσα από τους Μινωίτες το 2200 π.Χ., η πόλη έχει δει την άνοδο και την πτώση διαφόρων πολιτισμών, με κάθε ένα να αφήνει το μοναδικό του αποτύπωμα. Οι Ενετοί οχύρωσαν την πόλη τον 13ο αιώνα και η επιρροή τους είναι ακόμη ορατή στο λιμάνι, το διάσημο φάρο και την καλοδιατηρημένη παλιά πόλη. Οι Οθωμανοί Τούρκοι άφησαν επίσης το στίγμα τους με την κατασκευή τζαμιών και λουτρών. Σήμερα, τα Χανιά είναι ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα από στενά δρομάκια και να εξερευνήσουν ιστορικά μνημεία που αφηγούνται το ποικιλόμορφη παρελθόν της.

 

Στάση για φωτογραφίες με πανοραμικές θέες του παλιού λιμανιού και του φάρου με προαιρετική είσοδο στο Ναυτικό Μουσείο (είσοδος 4€)

2. Θέρισσος

Καθώς βρίσκεται κάτω από τα Λευκά Όρη, μόλις 16 χλμ. από το Κέντρο των Χανίων, το Θέρισσο είναι ένα γραφικό χωριό πλούσιο σε ιστορία και φυσική ομορφιά. Η είσοδος του φαραγγιού του διαθέτει πορτοκαλεώνες και αμπέλια, ενώ τα στενά σημεία είναι πλαισιωμένα από απόκρημνους βράχους, πλατάνια και πικροδάφνες. Με τον κομβικό του ρόλο στην Κρητική Επανάσταση και τη σύνδεσή του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το χωριό προσφέρει μια συναρπαστική στάση κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας, με την ευκαιρία να δοκιμάσετε την περίφημη Σφακιανή πίτα.

3. Τάφοι των Βενιζέλων

Σε αυτό το δημοφιλή λόφο με εκπληκτική θέα στα Χανιά, θα βρείτε τους τάφους του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του, Σοφοκλή Βενιζέλου, αμφότεροι πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Αυτό το ήρεμο σημείο διαθέτει επίσης το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία και ένα άγαλμα του ήρωα Σπύρου Καγιαλεδάκη, που ανέβασε την ελληνική σημαία κατά την Επανάσταση του 1897 χρησιμοποιώντας το σώμα του ως ιστό σημαίας.

4. Ταμπακαριά/Χαλέπα

Η παραθαλάσσια περιοχή των Ταμπακαριών στη Χαλέπα, ονομάστηκε από τα βυρσοδεψεία της εποχής της Τουρκοκρατίας, ενώ είχε 80 βυρσοδεψεία τη δεκαετία του 1950, πλέον τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα. Πρόσφατα, πολλά κτίρια έχουν ανακαινιστεί σε κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η Χαλέπα, πλούσια σε κρητική ιστορία, “φιλοξενεί” το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, μια επιδραστική πολιτική προσωπικότητα των αρχών του 1900. Καθώς κάποτε ήταν μια πλούσια πόλη στα τέλη του 19ου αιώνα, το πολύχρωμο παρελθόν της Χαλέπας είναι ακόμα εμφανές στην αρχιτεκτονική της.

5. Αρχαιολογικό Μουσείο (Προαιρετικά)

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, που βρίσκεται στη ιστορική Χαλέπα, εκτείνεται σε 6.000 τ.μ. και παρουσιάζει την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά της περιοχής. Από τους προϊστορικούς οικισμούς μέχρι τις ιστορικές πόλεις, το μουσείο ζωντανεύει την κρητική ιστορία με τον σύγχρονο σχεδιασμό και την εκτενή συλλογή εκθεμάτων του. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ένα χαλαρό καφέ στον χώρο του μουσείου.

Είσοδος: 6€

Πληροφορίες

Τι περιλαμβάνεται

  • Ηλεκτρικό σκούτερ Seat Mo 125
    (Το σκούτερ SEAT MÓ 125 ισοδυναμεί με σκούτερ κατηγορίας 125cc, επομένως θα χρειαστεί να έχετε μία από τις ακόλουθες άδειες:
    Άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου A1 (σκούτερ κάτω των 11kw)*
    Άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας A2 (σκούτερ 11kw έως 35kw)
    ⁃Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου B (3 χρόνια εμπειρίας στην οδήγηση σκούτερ έως 11kw)
  • Απολυμασμένο κράνος
  • Ακουστικό Bluetooth για επικοινωνία με τον ξεναγό
  • Δοκιμή φαγητού (Σφακιανή πίτα ή τυρόπιτα)
  • Περιήγηση σε μικρές ομάδες
  • Οδηγίες ασφαλείας και σύντομη ενημέρωση στην αρχή
  • Μεταφορά των συμμετεχόντων στο σημείο εκκίνησης της δραστηριότητας
  • Παραλαβή και επιστροφή στο ξενοδοχείο εντός 5χλμ από το Κέντρο των Χανίων

Τι δεν περιλαμβάνεται

  • Είσοδος/Εισιτήριο – Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Είσοδος/Εισιτήριο – Ναυτικό Μουσείο
  • Ποτά ή σνακ

Φόρμα Κράτησης

    Choose Number of motorcycles
    Choose Number of persons
    Choose Date
    Scooter 1 Driver License
    Scooter 2 Driver License
    Scooter 3 Driver License
    Scooter 4 Driver License
    Scooter 5 Driver License
    Your Message